Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Propunem probleme
02-05-2012, 08:47 AM (Ultima modificare: 02-05-2012 08:50 AM de anonymous.)
Răspuns: #21
RE: Propunem probleme
(02-05-2012 08:06 AM)Iulian A scris:  Sa se rezolve inecuatia .
(27-04-2012 08:40 PM)anonymous A scris:  La o masă rotundă participă mai multe oficialități ale orașului Townsville. Pe masă sunt puse mape pentru fiecare, având numele persoanei respective pe el; dar oficialitățile s-au așezat arbitrar, și nici una nu și-a primit mapa sa. Să se arate că organizatorii mesei rotunde pot roti masa astfel încât măcar două dintre oficialități să aibă mapele lor în față.
Masa nu poate fi si dreptunghiulara?


Nu poate fi, deoarece o rotire presupune ca fiecare mapă să treacă de la persoana în fața căreia se afla, la vecinul ei din dreapta și nu cred că poți roti o masă dreptunghiulară astfel.

Parcă regula era să rezolvi problema propusă, apoi să propui alta, ca la un maraton de pe mathlinks. Sau mă înșel?
A trecut destul timp și nimeni n-a rezolvat nici această problemă, la fel ca pe precedenta. Măcar ceva idei că e plictisitor să faci monolog adresat.
Sper că nu trebuie să propun probleme de genul aflați a cu a+3=10 nu?
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
02-05-2012, 05:41 PM (Ultima modificare: 02-05-2012 05:45 PM de Iulian.)
Răspuns: #22
RE: Propunem probleme
Problema cu masa rotunda.............Ca sa poata fi rotita masa trebuie ca persoanele sa se dea la o parte si de aceea am intrebat daca masa nu ar putea fi si dreptunghiulara........si cred ca masa poate fi si de forma unui poligon oarecare sau de forma unei "suprafete plane curba" oarecare.....
Sa notam persoanele si mapele astfel incat persoana i corespunde mapei i si sa zicem ca sunt n persoane si n mape.
Presupunand ca la masa mapele sunt in ordinea naturala 1,2,3,.....,n si ca persoanele se aseaza avand numere de ordine diferite de cele ale mapelor atunci modul de aranjare se poate face in numar de .Problema este destul de complicata pentru valori ale lui n mari.......
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
04-05-2012, 08:21 PM
Răspuns: #23
RE: Propunem probleme
sa notam mapele de la 1 la n si oficialii cu o(1),o(2)...o(n) cu o(i)<>i
si sa -l consideram pe o(1),cum e diferit de 1, pentru a ajunge in dreptul lui 1 trebuie sa rotim masa (intr-un singur sens) cu o pozitie pana la maxim n-1 pozitii (la a n-a rotatie se ajunge in aceeasi pozitie)si acelasi lucru este valabil pentru toti o(i).
Daca atunci cand fiecare oficial o(i) ajunge in dreptul mapei i ar striga "bingo" atunci in cele n-1 rotatii pe care le-am face cu masa intr-un singur sens ar trebui sa auzim de n ori bingo pentru ca asa cum o(1) ar trece prin dreptul lui 1 la un moment din cele n-1 rotatii la fel se va intampla cu toti ceilalti oficiali o(i).
Deci in n-1 mutari(rotiri cu o pozitie) de masa vom auzi de n ori "bingo" si conform principiului cutiei va fi un moment cand 2 oficiali vor striga simultan "bingo",adica sa aibe amandoi in acelasi timp mapele corespunzatoare...
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
11-05-2012, 06:07 AM
Răspuns: #24
RE: Propunem probleme
Care este deci rezolvarea corecta a problemei cu masa rotunda?
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)